celebrity

We'd very much like to have a chat about Guy and Jules Sebastian's million-dollar 'fortress'.

Forget Kim Kardashian-West’s fridge and Kylie Jenner’s bizarre office tour.

We’d very much like to have a chat about Guy and Jules Sebastian’s house.

After two-and-a-half years of construction and a small army of disgruntled neighbours, the Sebastians’ finally finished their $3.1 million-dollar home that’s best described as a U-shaped concrete fortress (more on that in a bit).

Side note – these design hacks won’t make your house look like Guy and Jules Sebastian’s, but they WILL make your space look heaps bigger. Post continues after video.

Video via Mamamia

Sure, the couple and their two children have been living in the modern four-bedroom, three-level home in Sydney’s eastern suburb of Maroubra for just over a year, so why do we want to talk about this now?

This week, ARIA-winning singer and The Voice judge Guy started sharing even more photos from inside the luxury home and honestly, it’s made us realise we’d really like to live there.

From a bathroom that belongs on The Block (it was designed by a former House Rules judge) to an outdoor entertaining area big enough to host the ARIAs, here’s a look inside Guy and Jules Sebastian’s mansion.

The staircase that looks like a piece of art.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Belle Magazine (@bellemagazineau) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Snell (@joesnelldesign) on

First off, let’s talk about Guy and Jules’ staircase. Because, it’s… not a staircase. It’s art.

The helical staircase designed by architect and former House Rules judge Joe Snell is made out of steel with a white render finish, and is one of the first things you’d see were you ever to walk through the Sebastians’ front door.

Speaking to Bella Magazine, Guy said: “The foyer and stairs are works of art… And that stair was not cheap, but Joe said, ‘think Guggenheim’.”

Yes. Guggenheim.

The piano room where Guy writes his music.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by guysebastian (@guysebastian) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

Next, we must discuss Guy’s piano amphitheatre.

ADVERTISEMENT

Placed in his foyer on polished concrete just next to the Guggenheim stairs is the singer’s grand piano. The piano itself sits in a raised space with a nine-metre void above for excellent acoustics.

The space also has a set up with a textured backdrop and plush navy chairs where Jules films her interview series Tea with Jules. So basically, in real-world terms, it’s their home office.

Of course, this is Guy’s favourite place in his ginormous mansion where he sits and writes most of his music.

The living, kitchen and dining rooms that are ‘in’ the backyard.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by guysebastian (@guysebastian) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by guysebastian (@guysebastian) on

Onto the living room that completely opens up into the backyard. Yep, one minute you’re on the couch watching a movie, and the next, you’re sitting on the side of a tennis court.

A benefit of the couple’s U-shape designed home is how all the walls from the kitchen, dining room and living room open up to create the most hectic, amazing open-plan outdoor entertaining area you’ve ever seen.

It’s so big, Guy could practically host the ARIAs there. Side note – there’s also a couch and TV in the kitchen because duh, why wouldn’t you want to watch TV in the kitchen…

The common themes throughout all of the living spaces are concrete and wood finishes, and furniture and fixtures in black, white and grey. It’s very edgy.

ADVERTISEMENT

The bathroom that looks like it belongs in a funky hotel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by guysebastian (@guysebastian) on

ADVERTISEMENT

One of the funkiest – and most Instagrammable – parts of Guy and Jules’ house is their bathroom. I mean, look at the floor tiles!?!?

Equally as monochrome chic as the rest of their house, the bathroom tiles are an intricate black and white pattern and run across the floor and up the walls, too.

Then, of course, there are the ‘his and hers’ sinks with brushed gold fixtures. And a sunken bath.

The steam room.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by guysebastian (@guysebastian) on

GUYS. THEY HAVE A STEAM ROOM.

Looking at the photos from Guy’s Instagram post, their own private steam room has millennial pink tiles that cover the walls and the bench where you relax and soak up the steam.

Oh, and there’s Aesop in there, too. Wonder if they take bookings for spa sessions…

The ‘fortress’ front yard with no windows.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Profile Property Group (@profile_property_group) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by guysebastian (@guysebastian) on

Probably the most controversial aspect of the Sebastians’ Maroubra mansion is the front of it.

Why? Because it’s an actual fortress. From the street, you can’t see into the property at all. There’s a single, blacked-out window on the house’s front exterior.

ADVERTISEMENT

Following comments about the house’s frontage made to the media by disgruntled neighbours, Guy told Belle Magazine that, “Yes, it’s fortress-like, but my job is fairly public, so I need some privacy.”

“The house is all about privacy from the front but an enormous amount of natural light from the back.”

The backyard of our dreams.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Sebastian (@julessebastian) on

Last but 100 per cent not least is Guy and Jules’ backyard.

Along with the aforementioned kitchen and living areas with floor-to-ceiling glass sliding doors that open up completely, their backyard has a tennis court, in-built swimming pool, sun lounges, a barbecue area, fire pit and even some sort of shed/granny flat.

On Instagram, Jules wrote: “Growing up we didn’t have a pool at home, I was always scheming my way into play dates with friends who did!”

Guy added, “We didn’t grow up in houses like this. Every day, we look at each other and say, ‘Why is this us?’ But there is beauty in feeling like an alien in your own space. You never fail to appreciate it.”

Feature image: Instagram/@guysebastian

What do you think of Guy and Jules Sebastian’s epic house renovation? Tell us your thoughts in the comments!

00:00 / ???